donderdag 2 april 2015

Naaitafeltje (1)

De laatste 2 bijeenkomsten bij de knutselclub ben ik bezig geweest met het naaitafeltje van Shaker. Ja weer in 1:24 natuurlijk. Erg lastig om te maken en de dragers zijn zo fijn dat je met de figuurzaag hier weinig meer mee kan doen, dus het mes en lineaal er maar bijgepakt. Dit mag eigenlijk niet van me, maar het is erg lastig om bijv. een latje van 16 mm x 1,5 mm te moeten zagen. en dan ook nog 4 gelijke latjes.

Gisteravond aan het eind van de avond liep ik er voor het eerst tegenaan dat ik met 1mm dik hout werk, In de meeste gevallen is dit goed te doen, een kleine afwijking van het patroon moet tenslotte kunnen, maar met de dragers van dit tafeltje komt het helaas niet goed. Ik moet inkepingen maken en op de laadjes ook nog een extra randje zetten, die dan weer net in elkaar glijden. Dit lukt dus niet als de rest van het tafeltje 1 mm is, dus ga ik thuis toch even ook de houtfineer toepassen in de meubelstukje. Houtfineer is net even dunner en mogelijk kan ik met 2 of 3 laagjes dan net weer de hoogte krijgen.

Ik houd jullie op de hoogte, voor nu even een foto gemaakt om te laten zien hoe dit tafeltje verder ontwikkeld wordt. Het tafelblad is trouwens 23 x 18 mm...